Załącznik nr 2 do regulaminu udzielana
zamówień publicznych do 30 000 euro
Rzeszów, dnia 11.12.2017
……………………………………………………..
pieczątka zamawiającego
ZAPYTANIE OFERTOWE
- Zamawiający Zespół Szkół Kształcenia Ustawicznego 35-225 Rzeszów, ul. Sucharskiego 4
nazwa Zamawiającego
zaprasza do złożenia oferty na:
- Przedmiot zamówienia Dostawa warzyw, owoców do stołówki szkolnej ZSKU
- Wymagania dotyczące:
1)Opis przedmiotu zamówienia
Przy każdej dostawie musi być doręczony dokument stwierdzający pochodzenie towaru i jego dopuszczenie do obrotu. Ilość potrzebna na każdy dzień umawiana jest ustnie, telefonicznie lub pisemnie przez zamawiającego. Wszystkie produkty powinny być kategorii I. Ogólna ilość zamówienia może się zmieniać ponieważ nie jesteśmy w stanie dokładnie określić ilości żywionych w ciągu roku kalendarzowym. Wszystkie dostarczone artykuły spożywcze muszą spełniać wymagania HACCP. Owoce świeże muszą być dostarczane w dniu obiadowym. Warzywa np. buraki, pietruszka, kapusta kiszona i inne uzgodnione z zamawiającym muszą być przywożone pięć razy w tygodniu.
Soki owocowe lub soki warzywne nie mogą zawierać cukrów , a jedynie cukry naturalnie występujące w owocach. W przypadku tych soków wyklucza się możliwość używania substancji konserwujących , zabronione jest również dodawanie jakichkolwiek barwników.
Artykuły spożywcze powinny spełniać wymagania zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. dotyczy załącznika nr II.
PAKIET NR VII
WARZYWA OWOCE NAPOJE
L.p. |
Nazwa produktu |
J.m. |
Ilość |
1. |
Jabłka |
kg |
3270 |
2. |
Cytryny |
kg |
36,50 |
3. |
Banany |
kg |
3559 |
4. |
Szczypiorek pęk |
szt |
1220 |
5. |
Cebula |
kg |
560 |
6. |
Cebula zielona pęk |
szt |
10 |
7. |
Kapusta kiszona o niskiej zawartości sodu/soli naturalna fermentacja mlekowa(wiaderko10 kg) |
kg |
475 |
8. |
Kapusta biała |
kg |
787 |
9. |
Kapusta czerwona |
kg |
335 |
10. |
Kapusta pekińska |
szt |
651 |
11. |
Rzodkiewka pęk |
szt |
298 |
12. |
Pieczarki świeże |
kg |
247 |
13. |
Pomidory |
kg |
736 |
14. |
Ogórki kiszone (wiaderko 10kg)naturalna fermentacja mlekowa o niskiej zawartości sodu/ soli |
kg |
618 |
15. |
Ogórki świeże |
kg |
325 |
16. |
Sałata zielona |
szt. |
1080 |
17. |
Marchew |
kg |
2400 |
18. |
Burak ćwikłowy |
kg |
1250 |
19. |
Seler korzeń |
kg |
635 |
20. |
Natka pietruszki pęk |
szt. |
1235 |
21. |
Fasola -;Bomba” |
kg |
160 |
22. |
Groch łuszczony |
kg |
101 |
23. |
Czosnek-polski |
kg |
20 |
24. |
Ziemniaki worek15kg |
kg |
11090.00 |
25. |
Fasola tyczna duży Jaś |
kg |
25 |
26. |
Papryka świeża czerwona |
kg |
730 |
27. |
Mandarynki |
kg |
572 |
28. |
Winogrono białe |
kg |
63 |
29. |
Winogrono ciemne |
kg |
63 |
30. |
Koper pęk |
szt. |
1140 |
31. |
Czekolada gorzka 70% miazgi kakaowej 100g |
szt. |
250 |
32. |
Woda Niegazowana0,5l nisko lub średnio zmineralizowana |
szt. |
500 |
33. |
Sok100% 200ml. jabłko Bez dodatku cukrów i substancji słodzących |
szt. |
195 |
34. |
Sok 100% 200ml pomarańcza bez dodatku cukru i substancji słodzących |
szt. |
3440 |
35. |
Roszponka op100g |
szt. |
106 |
36. |
Arbuz |
kg |
62 |
37. |
Pomarańcza |
kg |
994 |
38. |
Kiwi |
kg |
323 |
39. |
Pory |
szt |
1574 |
40. |
Grejpfruty |
kg |
100 |
41. |
Sałata lodowa |
szt |
1050 |
42. |
Seler naciowy |
szt |
174 |
43. |
Truskawki świeże |
kg |
50 |
44. |
Ziemniaki młode |
kg |
200 |
45. |
Fasola szparagowa żółta |
kg |
50 |
46. |
Nektarynka |
kg |
258 |
47. |
Mix sałat z roszponką 150 g |
szt |
101 |
48. |
Rukola sałatkowa op100g |
szt |
13 |
49. |
Gruszki |
kg |
746 |
50. |
Śliwki |
Kg |
20 |
51. |
Soczewica czerwona 350g |
Kg |
10 |
52. |
Ciecierzyca400g |
Kg |
47,50 |
53. |
Pomidory Cherry500g |
kg |
9,50 |
54. |
Szpinak świeży op. 100g |
szt |
100 |
55. |
Cukinia |
kg |
40 |
56 |
Kiełki pszenicy-op-50g |
szt |
5 |
57 |
Kiełki rzodkiewki op-50g |
szt |
10 |
58 |
Śliwki suszone125g |
szt |
10 |
59 |
Morele suszone100g |
szt |
10 |
60 |
Orzechy włoskie bez łupin 100g |
szt |
10 |
61 |
Dynia |
kg |
10 |
2) terminu wykonania zamówienia: od 01.01.2018r. do 31.12.2018r. 3) terminu płatności: 14 dni od wystawienia faktury VAT, 4) kryteria oceny ofert: cena 100% - otwarcie nastąpi: 18.12.2017r. o godz. 9:15 5) innych warunków realizacji zamówienia: 6. Miejsce i termin złożenia oferty: Zespół Szkół Kształcenia Ustawicznego w Rzeszowie ul. Sucharskiego 4, 35-225 Rzeszów pokój nr 18 -sekretariat do dnia 18.12.2017r. do godz. 9:00.Oferta winna być złożona w opakowaniu uniemożliwiającym zapoznanie się z jej treścią, opatrzona napisem ; Dostawa warzyw i owoców do stołówki ZSKU na 2018r.
………………………………………………………………..
Podpis i pieczęć Dyrektora
Załącznik nr 3 do regulaminu udzielana
zamówień publicznych do 30 000 euro
Rzeszów,………………..r.
TREŚĆ OFERTY
Nazwa wykonawcy ...................................................................................................................................................................................
wykonawcy…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
NIP……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………...
Regon …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Nr rachunku bankowego…………………………………………………………………………………………………………………………………….
Oferuję wykonanie przedmiotu zamówienia ……………………………………………………………………………………………………..
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. zamawiający wpisuje nazwę zamówienia
Oferuję wykonanie zamówienia na następujących warunkach:
za:
WARZYWA OWOCE NAPOJE
L.p. |
Nazwa produktu |
J.m. |
Ilość |
Cena jednostkowa netto |
vat |
Cena jednostkowa brutto |
Wartość brutto (netto+vat) |
1. |
Jabłka |
kg |
3270 |
||||
2. |
Cytryny |
kg |
36,50 |
||||
3. |
Banany |
kg |
3559 |
||||
4. |
Szczypiorek pęk |
szt |
1220 |
||||
5. |
Cebula |
kg |
560 |
||||
6. |
Cebula zielona pęk |
szt |
10 |
||||
7. |
Kapusta kiszona o niskiej zawartości sodu/soli naturalna fermentacja mlekowa(wiaderko10 kg) |
kg |
475 |
||||
8. |
Kapusta biała |
kg |
787 |
||||
9. |
Kapusta czerwona |
kg |
335 |
||||
10. |
Kapusta pekińska |
szt |
651 |
||||
11. |
Rzodkiewka pęk |
szt |
298 |
||||
12. |
Pieczarki świeże |
kg |
247 |
||||
13. |
Pomidory |
kg |
736 |
||||
14. |
Ogórki kiszone (wiaderko 10kg)naturalna fermentacja mlekowa o niskiej zawartości sodu/ soli |
kg |
618 |
||||
15. |
Ogórki świeże |
kg |
325 |
||||
16. |
Sałata zielona |
szt. |
1080 |
||||
17. |
Marchew |
kg |
2400 |
||||
18. |
Burak ćwikłowy |
kg |
1250 |
||||
19. |
Seler korzeń |
kg |
635 |
||||
20. |
Natka pietruszki pęk |
szt. |
1235 |
||||
21. |
Fasola -;Bomba” |
kg |
160 |
||||
22. |
Groch łuszczony |
kg |
101 |
||||
23. |
Czosnek-polski |
kg |
20 |
||||
24. |
Ziemniaki worek15kg |
kg |
11090.00 |
||||
25. |
Fasola tyczna duży Jaś |
kg |
25 |
||||
26. |
Papryka świeża czerwona |
kg |
730 |
||||
27. |
Mandarynki |
kg |
572 |
||||
28. |
Winogrono białe |
kg |
63 |
||||
29. |
Winogrono ciemne |
kg |
63 |
||||
30. |
Koper pęk |
szt. |
1140 |
||||
31. |
Czekolada gorzka 70% miazgi kakaowej 100g |
szt. |
250 |
||||
32. |
Woda Niegazowana0,5l nisko lub średnio zmineralizowana |
szt. |
500 |
||||
33. |
Sok100% 200ml. jabłko Bez dodatku cukrów i substancji słodzących |
szt. |
195 |
||||
34. |
Sok 100% 200ml pomarańcza bez dodatku cukru i substancji słodzących |
szt. |
3440 |
||||
35. |
Roszponka op100g |
szt. |
106 |
||||
36. |
Arbuz |
kg |
62 |
||||
37. |
Pomarańcza |
kg |
994 |
||||
38. |
Kiwi |
kg |
323 |
||||
39. |
Pory |
szt |
1574 |
||||
40. |
Grejpfruty |
kg |
100 |
||||
41. |
Sałata lodowa |
szt |
1050 |
||||
42. |
Seler naciowy |
szt |
174 |
||||
43. |
Truskawki świeże |
kg |
50 |
||||
44. |
Ziemniaki młode |
kg |
200 |
||||
45. |
Fasola szparagowa żółta |
kg |
50 |
||||
46. |
Nektarynka |
kg |
258 |
||||
47. |
Mix sałat z roszponką 150 g |
szt |
101 |
||||
48. |
Rukola sałatkowa op100g |
szt |
13 |
||||
49. |
Gruszki |
kg |
746 |
||||
50. |
Śliwki |
Kg |
20 |
||||
51. |
Soczewica czerwona 350g |
Kg |
10 |
||||
52. |
Ciecierzyca400g |
Kg |
47,50 |
||||
53. |
Pomidory Cherry500g |
kg |
9,50 |
||||
54. |
Szpinak świeży op. 100g |
szt |
100 |
||||
55. |
Cukinia |
kg |
40 |
||||
56. |
Kiełki pszenicy-op-50g |
szt |
5 |
||||
57. |
Kiełki rzodkiewki op-50g |
szt |
10 |
||||
58. |
Śliwki suszone125g |
szt |
10 |
||||
59. |
Morele suszone100g |
szt |
10 |
||||
60. |
Orzechy włoskie bez łupin 100g |
szt |
10 |
||||
61. |
Dynia |
kg |
10 |
||||
Wartość razem |
- termin wykonania zamówienia ………………………………………………………………………………………
- termin płatności …………………………………………………………………………………………………………….. Oświadczam, że zapoznałem się z opisem przedmiotu zamówienia i zobowiązuję się go wykonać na wyżej wskazanych warunkach.
Oświadczam, że dysponuję potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia:
DNIA ………………………………………….. ……………………………………………………………………………………
Podpis osoby wykonawcy lub osoby upoważnionej
UMOWA nr
Zawarta w dniu ………………. r. w Rzeszowie pomiędzy:
Zespołem Szkół Kształcenia Ustawicznego w Rzeszowie z siedzibą ul. Sucharskiego 4 , 35-225 Rzeszów NIP 813-10-21-90 , REGON 690268018
reprezentowanym przez :
Dyrektora Zespołu Szkół – mgr Bogdana Rączy
zwanym w dalszej części umowy Zamawiającym,
reprezentowaną przez:
Zwanym dalszej części Wykonawcą
- 1
- Przedmiotem umowy jest dostaw:
- Zamawiający zleca, a wykonawca przyjmuje do wykonania sukcesywną dostawę i sprzedaż artykułów spożywczych do stołówki Zamawiającego.
- Produkty stanowiące przedmiot umowy muszą odpowiadać Polskim Normą.
4.Zamówienia składane będą telefonicznie lub pisemnie co najmniej 24 godziny przed dostawą . W sytuacjach wyjątkowych Wykonawca dostarczy zamówiony towar w ciągu 2 godzin od złożonego zamówienia
5.Przedniot umowy realizowany będzie sukcesywnie w asortymencie i ilościach składanych bezpośrednio przez zamawiającego.
- Osoba realizująca dostawę art. Spożywczych obowiązana jest posiadać aktualną książeczkę zdrowia oraz samochód przystosowany i dopuszczony przez Sanepid do transportu produktów spożywczych.
- 2
- Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar zgodnie z zamówieniem oraz z należytą starannością
- W razie stwierdzenia przez Zamawiającego nie zachowania wymaganych warunków sanitarnych Zamawiający może odmówić odbioru towaru.
- Produkty muszą być świeże , oryginalnie zapakowane i przewożone w sposób gwarantujący właściwe warunki sanitarne na czas transportu i dostawy.
- Nie dopuszcza się dostawy produktów przeterminowanych lub z upływającym terminem przydatności do spożycia a także produktów nie oznaczonych czytelną datą ważności.
- W sytuacji, w której Zamawiający stwierdzi złą jakość art. spożywczych (produkty przeterminowane, niewłaściwie zapakowane lub o niewłaściwym smaku) - następuje zwrot produktów w całości lub części.
- Wykonawca odbiera zareklamowany towar samodzielnie w terminie niezwłocznym.
- Brak realizacji zamówienia lub odbioru towaru reklamowanego i dostawy towaru o właściwych parametrach jakościowych , upoważnia Zamawiającego do usunięcia produktów zareklamowanych i zakupu towaru od innego dostawcy. Koszty związane z tytułu strat Zamawiającego pokryje w całości Wykonawca.
8.Zamawiający zastrzega, że dostarczony przez Wykonawcę towar musi być świeży – w początkowym okresie przydatności do spożycia minimum 2/3 pełnego terminu ważności od dnia dostarczenia do Zamawiającego, musi odpowiadać wymaganiom jakościowym
zgodnie ze złożonym zamówieniem, musi posiadać odpowiedni smak, zapach, kolor i konsystencję, odpowiednią dla poszczególnego produktu.
- 3
W celu zapewnienia skuteczności dostaw Wykonawca wskazuje osobę wraz z numerem telefonu , który posłuży Zamawiającemu do składania zamówień, reklamacji, i innych uzgodnień.:……………………………………………………..
- 4
- Umowa zostaje zawarta na czas określony tj.10 miesięcy licząc od daty rozpoczęcia realizacji umowy.
- Rozpoczęcie realizacji umowy ustala się na dzień 2.01.2018r., a zakończenie na dzień 31.12.2018r.
- 5
- W trakcie trwania umowy obowiązują ceny przedłożone w ofercie cenowej przedstawionej przez wykonawcę.
2 Zamawiający przewiduje możliwość istotnych zmian postanowień umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy w szczególności:
- a) Dopuszcza się możliwość wprowadzenia zmian ilościowych w granicach +/- 20% w stosunku do wielkości zapotrzebowań określonych w ZAPYTANIU OFERTOWYM w związku z czym wartość umowy może ulec zmianie w zależności od wielkości dostaw do Zamawiającego, uwzględniając jego bieżące potrzeby;
- b) Dopuszcza się zmiany cen jednostkowych produktów wyszczególnionych w formularzu asortymentowo - cenowym stanowiących przedmiot zamówienia w oparciu o wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych publikowany przez GUS nie częściej niż raz na kwartał. Podstawą waloryzacji jest wzrost ceny za ubiegły kwartał. Ceny jednostkowe mogą być waloryzowane począwszy od miesiąca. MAJ 2018r .;
- c) W przypadku ustawowej zmiany stawek podatkowych (VAT) w okresie obowiązywania umowy, strony dopuszczają możliwość zmiany stawek podatkowych obowiązujących w umowie zgodnie z obowiązującymi przepisami;
- d) Dopuszcza się zmianę świadczenia Wykonawcy na świadczenie lepszej jakości przy zachowaniu tożsamości przedmiotu zamówienia.
- 6
- Wartość przedmiotu umowy wynosi
Netto ………………….
VAT…………………….
Wartość brutto…………………….
słownie: ……………………………
zgodnie z otrzymaną ofertą stanowiącą integralną część niniejszej
umowy.
- Ceny jednostkowe dostarczanych produktów spożywczych zawiera oferta.
- Zamawiający zastrzega sobie prawo wprowadzenia zmian ilościowych w granicach +/- 20% w stosunku do wielkości zapotrzebowań określonych w zapytaniu ofertowym w związku z czym wartość umowy może ulec zmianie w zależności od wielkości dostaw do Zamawiającego, uwzględniając jego bieżące potrzeby.
- Zamawiający ma prawo nie wykonać w okresie trwania umowy całej ilości zaplanowanych dostaw, a Wykonawcy nie przysługuje z tego tytułu prawo dochodzenia odszkodowania z tytułu utraconych korzyści.
- 7
1.Zamawiający zobowiązuje się zapłacić Wykonawcy za wykonaną dostawę przelewem w terminie 14 dni od daty dostarczenia faktury VAT na konto Wykonawcy.
- Faktury będą wystawiane zgodnie z poszczególnymi zamówieniami i doręczane bezpośrednio do siedziby Zamawiającego.
- 8
- Wykonawca zapłaci Zamawiającemu karę umowną za zawinione niewykonanie lub nienależyte wykonanie umowy w następujących przypadkach i w wysokości:
- 15% wartości umowy za nieuzasadnione odstąpienie od umowy lub gdy Zamawiający odstąpi od umowy z powodu okoliczności, za które odpowiada Wykonawca. Termin zapłaty kary umownej wynosi 14 dni od dnia następnego po odstąpieniu od umowy.
- 2% wartości dostawy z wadami za każdy rozpoczęty dzień zwłoki w dostarczeniu zamówionych wyrobów wolnych od wad w miejsce wadliwych wyrobów.
- 0,2% wartości dostawy niezrealizowanej w terminie za każdy rozpoczęty dzień zwłoki.
- Kary umowne oblicza się według wartości netto określonej w niniejszej umowie. Zamawiający zastrzega sobie prawo dochodzenia odszkodowania na zasadach ogólnych.
przewidzianych w Kodeksie Cywilnym, w przypadku jeśli szkoda wynikła z niewykonania lub nienależytego wykonania umowy, przewyższa wartość zastrzeżonej kary umownej bądź wynika z innych tytułów niż zastrzeżone.
3.Wykonawca nie będzie mógł zwolnić się od odpowiedzialności względem zamawiającego z powodu, że niewykonanie lub nienależyte wykonanie umowy przez niego było następstwem niewykonania lub nienależytego wykonania zobowiązań wobec Wykonawcy przez jego kooperantów.
- 9
- W przypadku uchybienia terminu dostaw przez Wykonawcę, Zamawiającemu przysługuje prawo jednostronnego odstąpienia od umowy i naliczenia kar umownych zgodnie z 8 ust. 1 pkt. 3.
- W sytuacji nieprzestrzegania warunków jakościowych towaru lub sanitarnych produkcji, transportu oraz wymaganych ważnych zezwoleń, Zamawiający ma prawo jednostronnego odstąpienia od umowy w trybie natychmiastowymi i naliczenia kar umownych zgodnie z 8 ust. 1 pkt. 1.
- 10
1.Zmiana niniejszej umowy wymaga formy pisemnej, pod rygorem nieważności .
- Każdej ze stron przysługuje prawo wypowiedzenia w formie pisemnej, dostarczonego osobiście lub listem poleconym drugiej stronie nie póżniej niż 30 dni przed datą rozwiązania umowy.
- Zamawiający może odstąpić od umowy ze skutkiem natychmiastowym, jeżeli Wykonawca rażąco naruszy postanowienia umowy.
- W razie wystąpienia istotnej zmiany okoliczności powodującej, że wykonanie umowy nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, Zamawiający może odstąpić od umowy w terminie 30 dni od powzięcia wiadomości o powyższych okolicznościach. W takim przypadku Wykonawca może żądać jedynie wynagrodzenia należnego mu z tytułu wykonania części umowy.
- Wykonawca może odstąpić od umowy ze skutkiem natychmiastowym bez zachowania okresu wypowiedzenia w przypadku nie dotrzymania terminu płatności.
- 11
Właściwym do rozpatrzenia i rozpoznania sporów wynikłych na tle niniejszej umowy jest właściwy sąd dla Zamawiającego
- 12
W sprawach nie uregulowanych niniejszą umową mają zastosowanie przepisy Kodeksu Cywilnego oraz Prawo Zamówień Publicznych.
- 13
Niniejszą umowę sporządzono w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach po jednej ze stron.
ZAMAWIAJĄCY WYKONAWCA