Załącznik nr 2 do regulaminu udzielana
zamówień publicznych do 30 000 euro
Rzeszów, dnia 11.12.2107r.
……………………………………………………..
pieczątka zamawiającego
ZAPYTANIE OFERTOWE
- Zamawiający Zespół Szkół Kształcenia Ustawicznego 35-225 Rzeszów, ul. Sucharskiego 4
nazwa Zamawiającego
zaprasza do złożenia oferty na:
- Przedmiot zamówienia Dostawa przypraw i jaj do stołówki szkolnej ZSKU
- Wymagania dotyczące:
1)Opis przedmiotu zamówienia
Przy każdej dostawie musi być doręczony dokument stwierdzający pochodzenie towaru i jego dopuszczenie do obrotu. Ilość potrzebna na każdy dzień umawiana jest ustnie, telefonicznie lub pisemnie przez zamawiającego. Wszystkie produkty powinny być kategorii I. Ogólna ilość zamówienia może się zmieniać ponieważ nie jesteśmy w stanie dokładnie określić ilości żywionych w ciągu roku kalendarzowym. Wszystkie dostarczone artykuły spożywcze muszą spełniać wymagania HACCP .Jaja świeże, dostarczone 2-3 razy w tygodniu, w zależności od jadłospisu , przy dostawie jaj należy okazać dokument handlowy identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych wprowadzanych na rynek. Przyprawy suszone bez dodatku soli.
Artykuły spożywcze powinny spełniać wymagania zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. dotyczy załącznika nr II.
PRZYPRAWY, JAJA
L.p. |
Nazwa produktu |
J.m. |
Ilość |
||
1 |
Mąka pszenna poznańska typ 500-1 kg |
kg |
722 |
||
2 |
Makaron nitki, muszelki, rurki, świderki ,falbanki 1kg zawierający nie więcej niż 15 g cukrów w 100 g produktu gotowego do spożycia, o niskiej zawartości sodu /soli zawierającej nie więcej niż 0,12 g sodu lub równoważnej ilości soli na 100g środka spożywczego, zawierający nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia |
Kg |
400 |
||
3. |
Kasza jęczmienna-1kg |
Kg |
404 |
||
4 |
Makaron zacierka 250g |
Kg |
23 |
||
5 |
Ketchup łagodny typu Pudliszki lub równowazny990g w przypadku którego użyto nie mniej niż 120 g pomidorów do przygotowania 100 g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku substancji konserwujących, bez dodatku substancji zagęszczających. |
Szt |
75 |
||
6 |
Kasza pęczak1 kg |
Kg |
204 |
||
7 |
Makaron gwiazdki250g |
Szt |
16 |
||
8 |
Makaron swojski ryz 250g |
Szt |
7 |
||
9 |
Ryż biały-1kg |
Kg |
830 |
||
10 |
Ketchup typu HEINZ łagodny 342g przypadku którego użyto nie mniej niż 120 g pomidorów do przygotowania 100 g produktu gotowego do spożycia , |
Szt |
124 |
||
11 |
Miód wielokwiatowy słoik 0,9l |
Szt |
170 |
||
12 |
Sól o obniżonej zawartości sodu (sodowo- potasowa)1kg bez anty- zbrylacza |
Kg |
200 |
||
13 |
Cynamon 15g |
Szt |
10 |
||
14 |
Lubczyk ogrodowy- susz 10g bez soli i sodu |
Szt |
10 |
||
15 |
Majeranek otarty-8g |
Szt |
259 |
||
16 |
Ziele angielskie-12g |
Szt |
30 |
||
17 |
Ryż brązowy |
Kg |
20 |
||
18 |
Ocet winny jabłkowy 250ml |
Szt/ |
90 |
||
19 |
Kakao- naturalne ciemne 100g o obniżonej zawartości tłuszczu 10% z ziarna kakaowego z Afryki |
Szt |
188 |
||
20 |
Kawa zbożowa 150g zawierający nie więcej niż 15 g cukrów w 100 g produktu gotowego do spożycia, o niskiej zawartości sodu /soli zawierającej nie więcej niż 0,12 g sodu lub równoważnej ilości soli na 100g środka spożywczego, zawierający nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, |
Szt |
157 |
||
21 |
Herbata czarna typu saga granulowana 90g |
Szt |
299 |
||
22 |
Herbata ekspresowa 20szt w saszetkach 28g |
Szt |
10 |
||
23 |
Makaron spaghetti 500 g zawierający nie więcej niż 15 g cukrów w 100 g produktu gotowego do spożycia o niskiej zawartości sodu /soli zawierającej nie więcej niż 0,12 g sodu lub równoważnej ilości soli na 100g środka spożywczego, zawierający nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia . |
Kg |
165 |
||
24 |
Makaron łazankowy500g zawierający nie więcej niż 15 g cukrów w 100 g produktu gotowego do spożycia o niskiej zawartości sodu /soli zawierającej nie więcej niż 0,12 g sodu lub równoważnej ilości soli na 100g środka spożywczego, zawierający nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia. |
Kg |
40 |
||
25 |
Papryka słodka mielona 20g nie zawierająca soli -sodu |
Szt |
650 |
||
26 |
Liście laurowe-5g |
Szt |
45 |
||
27 |
Müsli tradycyjne350g |
Szt |
90 |
||
28 |
Płatki żytnie 500g nie więcej niż 15 g cukrów w 100 g produktu gotowego do spożycia o niskiej zawartości sodu /soli zawierającej nie więcej niż 0,12 g sodu lub równoważnej ilości soli na 100g środka spożywczego ,zawierający nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, |
Szt |
54 |
||
29 |
Płatki kukurydziane -500gzawierajace nie więcej niż 15 g cukrów w 100 g produktu gotowego do spożycia o niskiej zawartości sodu /soli zawierającej nie więcej niż 0,12 g sodu lub równoważnej ilości soli na 100g środka spożywczego ,zawierający nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, |
Szt |
660 |
||
30 |
Kasza manna -500g |
Kg |
21 |
||
31 |
Mąka ziemniaczana-500g |
Kg |
10 |
||
32. |
Zioła prowansalskie-10g nie zawierające soli/sodu-100%smaku |
Szt |
20 |
||
33 |
Makaron muszelki500g |
Kg |
96 |
||
34 |
Kasza gryczana 500g |
Kg |
410 |
||
35 |
Kasza jaglana500g |
Kg |
307 |
||
36 |
Pieprz ziołowy 20g |
Szt |
588 |
||
37 |
Bazylia 10g nie zawierająca soli-100% smaku |
Szt |
20 |
||
38 |
Budyń śmietankowy40g |
Szt |
710 |
||
39 |
Olej Słonecznikowy 1l |
Szt |
31 |
||
40 |
Kurkuma mielona 15g |
Szt |
275 |
||
41 |
Płatki owsiane 500g 100% |
Kg |
405 |
||
42 |
Żurek naturalny 320ml |
Szt |
218 |
||
43. |
Olej kujawski z pierwszego tłoczenia 1 l rzepakowy o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40% |
Szt |
410 |
||
44 |
Makaron pełnoziarnisty 500g zawierający nie więcej niż 15 g cukrów w 100 g produktu gotowego do spożycia o niskiej zawartości sodu /soli ,tj.zawierające nie więcej niż 0,12g sodu lub równoważnej ilości soli na 100gsrodka spożywczego lub o obniżonej zawartości sodu /soli 0,03g zawierający nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia o obniżonej zawartości sodu/soli |
Kg |
85 |
||
45 |
Makaron kokardki 400g g zawierające nie więcej niż 15 g cukrów w 100 g produktu gotowego do spożycia o niskiej zawartości sodu /soli o obniżonej zawartości sodu / soli więcej niż 0,12g sodu lub równoważnej ilości soli na 100gsrodka spożywczego, zawierający nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia. |
Kg |
83 |
||
46 |
Jaja świeże 63-73 k.L |
Szt |
24400 |
||
47 |
Kminek mielony 20g. |
Szt |
445 |
||
48 |
Oregano 10g. bez dodatku soli -100% smaku |
Szt |
15 |
||
49 |
Oliwa z oliwek extra Virginie 500ml |
Szt |
5 |
||
50 |
Herbata owocowa 45g saszetki |
Szt |
35 |
||
51 |
Rozmaryn 20g bez soli |
Szt |
10 |
||
52 |
Koperek suszony 6 g bez soli-100% smaku |
Szt |
10 |
||
53 |
Cukier kryształ |
Kg |
31 |
||
54 |
Pieprz czarny mielony50g |
Szt |
360 |
||
55 |
Kminek cały15g bez soli |
Szt |
125 |
||
56 |
Dżem 100% owoców-extra gładki235g bez dodatku cukru |
Szt |
806 |
||
57 |
Słonecznik łuskany100g |
Szt |
10 |
||
58 |
Rodzynki200g |
szt |
163 |
||
59 |
Żurawina100g |
szt |
60 |
||
60 |
Makaron lazania500g (Lubella) lub równoważny |
szt |
60 |
||
61 |
Mąka pełnoziarnista1 kg |
kg |
5 |
||
62 |
Warzywny sok 300ml pomidorowy |
szt |
230 |
||
63 |
Warzywny sok z 300ml z buraków jabłka |
szt |
460 |
||
64 |
Pestki z dyni 100 g |
szt |
10 |
||
65 |
Migdały w płatkach75g |
szt |
5 |
||
66 |
Ocet balsamiczny500ml |
szt |
35 |
||
67 |
Makaron tortolini z grzybami 250g(Primo-Gusto ) lub równoważny |
szt |
10 |
||
68 |
Makaron tortolini z szynką 250g (Primo-Gusto ) lub równoważny |
szt |
10 |
||
69 |
Czosnek granulowany20g |
szt |
30 |
||
2) terminu wykonania zamówienia: od 01.01.2018r. do 31.12.2018r. 3) terminu płatności: 14 dni od wystawienia faktury VAT, 4) kryteria oceny ofert: cena 100%
- otwarcie nastąpi 18.12.2017r. o godz. 9:15 5) innych warunków realizacji zamówienia: 4. Miejsce i termin złożenia oferty: Zespół Szkół Kształcenia Ustawicznego w Rzeszowie ul. Sucharskiego 4, 35-225 Rzeszów pokój nr 18 -sekretariat do dnia 18.12.2017r. do godz. 9:00.Oferta winna być złożona w opakowaniu uniemożliwiającym zapoznanie się z jej treścią, opatrzona napisem ; Dostawa przypraw i jaj do stołówki ZSKU na 2018r.
………………………………………………………………..
Podpis i pieczęć Dyrektora
Załącznik nr 3 do regulaminu udzielana
zamówień publicznych do 30 000 euro
Rzeszów,………………..r.
TREŚĆ OFERTY
Nazwa wykonawcy ...................................................................................................................................................................................
wykonawcy…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
NIP……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………...
Regon …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Nr rachunku bankowego…………………………………………………………………………………………………………………………………….
Oferuję wykonanie przedmiotu zamówienia ……………………………………………………………………………………………………..
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. zamawiający wpisuje nazwę zamówienia
Oferuję wykonanie zamówienia na następujących warunkach:
za:
PRZYPRAWY, JAJA
L.p. |
Nazwa produktu |
J.m. |
Ilość |
Cena jednostkowa netto |
VAT |
Cena jednostkowa brutto |
Wartość brutto |
|
1 |
Mąka pszenna poznańska typ 500-1 kg |
kg |
722 |
|||||
2 |
Makaron nitki, muszelki, rurki, świderki ,falbanki 1kg zawierający nie więcej niż 15 g cukrów w 100 g produktu gotowego do spożycia, o niskiej zawartości sodu /soli zawierającej nie więcej niż 0,12 g sodu lub równoważnej ilości soli na 100g środka spożywczego, zawierający nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia |
Kg |
400 |
|||||
3. |
Kasza jęczmienna-1kg |
Kg |
404 |
|||||
4 |
Makaron zacierka 250g |
Kg |
23 |
|||||
5 |
Ketchup łagodny typu Pudliszki lub równowazny990g w przypadku którego użyto nie mniej niż 120 g pomidorów do przygotowania 100 g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku substancji konserwujących, bez dodatku substancji zagęszczających. |
Szt |
75 |
|||||
6 |
Kasza pęczak1 kg |
Kg |
204 |
|||||
7 |
Makaron gwiazdki250g |
Szt |
16 |
|||||
8 |
Makaron swojski ryz 250g |
Szt |
7 |
|||||
9 |
Ryż biały-1kg |
Kg |
830 |
|||||
10 |
Ketchup typu HEINZ łagodny 342g przypadku którego użyto nie mniej niż 120 g pomidorów do przygotowania 100 g produktu gotowego do spożycia , |
Szt |
124 |
|||||
11 |
Miód wielokwiatowy słoik 0,9l |
Szt |
170 |
|||||
12 |
Sól o obniżonej zawartości sodu (sodowo- potasowa)1kg bez anty- zbrylacza |
Kg |
200 |
|||||
13 |
Cynamon 15g |
Szt |
10 |
|||||
14 |
Lubczyk ogrodowy- susz 10g bez soli i sodu |
Szt |
10 |
|||||
15 |
Majeranek otarty-8g |
Szt |
259 |
|||||
16 |
Ziele angielskie-12g |
Szt |
30 |
|||||
17 |
Ryż brązowy |
Kg |
20 |
|||||
18 |
Ocet winny jabłkowy 250ml |
Szt/ |
90 |
|||||
19 |
Kakao- naturalne ciemne 100g o obniżonej zawartości tłuszczu 10% z ziarna kakaowego z Afryki |
Szt |
188 |
|||||
20 |
Kawa zbożowa 150g zawierający nie więcej niż 15 g cukrów w 100 g produktu gotowego do spożycia, o niskiej zawartości sodu /soli zawierającej nie więcej niż 0,12 g sodu lub równoważnej ilości soli na 100g środka spożywczego, zawierający nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, |
Szt |
157 |
|||||
21 |
Herbata czarna typu saga granulowana 90g |
Szt |
299 |
|||||
22 |
Herbata ekspresowa 20szt w saszetkach 28g |
Szt |
10 |
|||||
23 |
Makaron spaghetti 500 g zawierający nie więcej niż 15 g cukrów w 100 g produktu gotowego do spożycia o niskiej zawartości sodu /soli zawierającej nie więcej niż 0,12 g sodu lub równoważnej ilości soli na 100g środka spożywczego, zawierający nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia . |
Kg |
165 |
|||||
24 |
Makaron łazankowy500g zawierający nie więcej niż 15 g cukrów w 100 g produktu gotowego do spożycia o niskiej zawartości sodu /soli zawierającej nie więcej niż 0,12 g sodu lub równoważnej ilości soli na 100g środka spożywczego, zawierający nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia. |
Kg |
40 |
|||||
25 |
Papryka słodka mielona 20g nie zawierająca soli -sodu |
Szt |
650 |
|||||
26 |
Liście laurowe-5g |
Szt |
45 |
|||||
27 |
Müsli tradycyjne350g |
Szt |
90 |
|||||
28 |
Płatki żytnie 500g nie więcej niż 15 g cukrów w 100 g produktu gotowego do spożycia o niskiej zawartości sodu /soli zawierającej nie więcej niż 0,12 g sodu lub równoważnej ilości soli na 100g środka spożywczego ,zawierający nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, |
Szt |
54 |
|||||
29 |
Płatki kukurydziane -500gzawierajace nie więcej niż 15 g cukrów w 100 g produktu gotowego do spożycia o niskiej zawartości sodu /soli zawierającej nie więcej niż 0,12 g sodu lub równoważnej ilości soli na 100g środka spożywczego ,zawierający nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, |
Szt |
660 |
|||||
30 |
Kasza manna -500g |
Kg |
21 |
|||||
31 |
Mąka ziemniaczana-500g |
Kg |
10 |
|||||
32 |
Zioła prowansalskie-10g nie zawierające soli/sodu-100%smaku |
Szt |
20 |
|||||
33 |
Makaron muszelki500g |
Kg |
96 |
|||||
34 |
Kasza gryczana 500g |
Kg |
410 |
|||||
35 |
Kasza jaglana500g |
Kg |
307 |
|||||
36 |
Pieprz ziołowy 20g |
Szt |
588 |
|||||
37 |
Bazylia 10g nie zawierająca soli-100% smaku |
Szt |
20 |
|||||
38 |
Budyń śmietankowy40g |
Szt |
710 |
|||||
39 |
Olej Słonecznikowy 1l |
Szt |
31 |
|||||
40 |
Kurkuma mielona 15g |
Szt |
275 |
|||||
41 |
Płatki owsiane 500g 100% |
Kg |
405 |
|||||
42 |
Żurek naturalny 320ml |
Szt |
218 |
|||||
43. |
Olej kujawski z pierwszego tłoczenia 1 l rzepakowy o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40% |
Szt |
410 |
|||||
44 |
Makaron pełnoziarnisty 500g zawierający nie więcej niż 15 g cukrów w 100 g produktu gotowego do spożycia o niskiej zawartości sodu /soli ,tj.zawierające nie więcej niż 0,12g sodu lub równoważnej ilości soli na 100gsrodka spożywczego lub o obniżonej zawartości sodu /soli 0,03g zawierający nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia o obniżonej zawartości sodu/soli |
Kg |
85 |
|||||
45 |
Makaron kokardki 400g g zawierające nie więcej niż 15 g cukrów w 100 g produktu gotowego do spożycia o niskiej zawartości sodu /soli o obniżonej zawartości sodu / soli więcej niż 0,12g sodu lub równoważnej ilości soli na 100gsrodka spożywczego, zawierający nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia. |
Kg |
83 |
|||||
46 |
Jaja świeże 63-73 k.L |
Szt |
24400 |
|||||
47 |
Kminek mielony 20g. |
Szt |
445 |
|||||
48 |
Oregano 10g. bez dodatku soli -100% smaku |
Szt |
15 |
|||||
49 |
Oliwa z oliwek extra Virginie 500ml |
Szt |
5 |
|||||
50 |
Herbata owocowa 45g saszetki |
Szt |
35 |
|||||
51 |
Rozmaryn 20g bez soli |
Szt |
10 |
|||||
52 |
Koperek suszony 6 g bez soli-100% smaku |
Szt |
10 |
|||||
53 |
Cukier kryształ |
Kg |
31 |
|||||
54 |
Pieprz czarny mielony50g |
Szt |
360 |
|||||
55 |
Kminek cały15g bez soli |
Szt |
125 |
|||||
56 |
Dżem 100% owoców-extra gładki235g bez dodatku cukru |
Szt |
806 |
|||||
57 |
Słonecznik łuskany100g |
Szt |
10 |
|||||
58 |
Rodzynki200g |
szt |
163 |
|||||
59 |
Żurawina100g |
szt |
60 |
|||||
60 |
Makaron lazania500g (Lubella) lub równoważny |
szt |
60 |
|||||
61 |
Mąka pełnoziarnista1 kg |
kg |
5 |
|||||
62 |
Warzywny sok 300ml pomidorowy |
szt |
230 |
|||||
63 |
Warzywny sok z 300ml z buraków jabłka |
szt |
460 |
|||||
64 |
Pestki z dyni 100 g |
szt |
10 |
|||||
65 |
Migdały w płatkach75g |
szt |
5 |
|||||
66 |
Ocet balsamiczny500ml |
szt |
35 |
|||||
67 |
Makaron tortolini z grzybami 250g(Primo-Gusto ) lub równoważny |
szt |
10 |
|||||
68 |
Makaron tortolini z szynką 250g (Primo-Gusto ) lub równoważny |
szt |
10 |
|||||
69 |
Czosnek granulowany20g |
szt |
30 |
|||||
Razem Wartość |
- termin wykonania zamówienia ………………………………………………………………………………………
- termin płatności …………………………………………………………………………………………………………….. Oświadczam, że zapoznałem się z opisem przedmiotu zamówienia i zobowiązuję się go wykonać na wyżej wskazanych warunkach.
Oświadczam, że dysponuję potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia:
DNIA ………………………………………….. ……………………………………………………………………………………
Podpis osoby wykonawcy lub osoby upoważnionej
UMOWA nr
Zawarta w dniu ………………. r. w Rzeszowie pomiędzy:
Zespołem Szkół Kształcenia Ustawicznego w Rzeszowie z siedzibą ul. Sucharskiego 4 , 35-225 Rzeszów NIP 813-10-21-90 , REGON 690268018
reprezentowanym przez :
Dyrektora Zespołu Szkół – mgr Bogdana Rączy
zwanym w dalszej części umowy Zamawiającym,
reprezentowaną przez:
Zwanym dalszej części Wykonawcą
- 1
- Przedmiotem umowy jest dostaw:
- Zamawiający zleca, a wykonawca przyjmuje do wykonania sukcesywną dostawę i sprzedaż artykułów spożywczych do stołówki Zamawiającego.
- Produkty stanowiące przedmiot umowy muszą odpowiadać Polskim Normą.
4.Zamówienia składane będą telefonicznie lub pisemnie co najmniej 24 godziny przed dostawą . W sytuacjach wyjątkowych Wykonawca dostarczy zamówiony towar w ciągu 2 godzin od złożonego zamówienia
5.Przedniot umowy realizowany będzie sukcesywnie w asortymencie i ilościach składanych bezpośrednio przez zamawiającego.
- Osoba realizująca dostawę art. Spożywczych obowiązana jest posiadać aktualną książeczkę zdrowia oraz samochód przystosowany i dopuszczony przez Sanepid do transportu produktów spożywczych.
- 2
- Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar zgodnie z zamówieniem oraz z należytą starannością
- W razie stwierdzenia przez Zamawiającego nie zachowania wymaganych warunków sanitarnych Zamawiający może odmówić odbioru towaru.
- Produkty muszą być świeże , oryginalnie zapakowane i przewożone w sposób gwarantujący właściwe warunki sanitarne na czas transportu i dostawy.
- Nie dopuszcza się dostawy produktów przeterminowanych lub z upływającym terminem przydatności do spożycia a także produktów nie oznaczonych czytelną datą ważności.
- W sytuacji, w której Zamawiający stwierdzi złą jakość art. spożywczych (produkty przeterminowane, niewłaściwie zapakowane lub o niewłaściwym smaku) - następuje zwrot produktów w całości lub części.
- Wykonawca odbiera zareklamowany towar samodzielnie w terminie niezwłocznym.
- Brak realizacji zamówienia lub odbioru towaru reklamowanego i dostawy towaru o właściwych parametrach jakościowych , upoważnia Zamawiającego do usunięcia produktów zareklamowanych i zakupu towaru od innego dostawcy. Koszty związane z tytułu strat Zamawiającego pokryje w całości Wykonawca.
8.Zamawiający zastrzega, że dostarczony przez Wykonawcę towar musi być świeży – w początkowym okresie przydatności do spożycia minimum 2/3 pełnego terminu ważności od dnia dostarczenia do Zamawiającego, musi odpowiadać wymaganiom jakościowym
zgodnie ze złożonym zamówieniem, musi posiadać odpowiedni smak, zapach, kolor i konsystencję, odpowiednią dla poszczególnego produktu.
- 3
W celu zapewnienia skuteczności dostaw Wykonawca wskazuje osobę wraz z numerem telefonu , który posłuży Zamawiającemu do składania zamówień, reklamacji, i innych uzgodnień.:……………………………………………………..
- 4
- Umowa zostaje zawarta na czas określony tj.10 miesięcy licząc od daty rozpoczęcia realizacji umowy.
- Rozpoczęcie realizacji umowy ustala się na dzień 2.01.2018r., a zakończenie na dzień 31.12.2018r.
- 5
- W trakcie trwania umowy obowiązują ceny przedłożone w ofercie cenowej przedstawionej przez wykonawcę.
2 Zamawiający przewiduje możliwość istotnych zmian postanowień umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy w szczególności:
- a) Dopuszcza się możliwość wprowadzenia zmian ilościowych w granicach +/- 20% w stosunku do wielkości zapotrzebowań określonych w ZAPYTANIU OFERTOWYM w związku z czym wartość umowy może ulec zmianie w zależności od wielkości dostaw do Zamawiającego, uwzględniając jego bieżące potrzeby;
- b) Dopuszcza się zmiany cen jednostkowych produktów wyszczególnionych w formularzu asortymentowo - cenowym stanowiących przedmiot zamówienia w oparciu o wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych publikowany przez GUS nie częściej niż raz na kwartał. Podstawą waloryzacji jest wzrost ceny za ubiegły kwartał. Ceny jednostkowe mogą być waloryzowane począwszy od miesiąca. MAJ 2018r .;
- c) W przypadku ustawowej zmiany stawek podatkowych (VAT) w okresie obowiązywania umowy, strony dopuszczają możliwość zmiany stawek podatkowych obowiązujących w umowie zgodnie z obowiązującymi przepisami;
- d) Dopuszcza się zmianę świadczenia Wykonawcy na świadczenie lepszej jakości przy zachowaniu tożsamości przedmiotu zamówienia.
- 6
- Wartość przedmiotu umowy wynosi
Netto ………………….
VAT…………………….
Wartość brutto…………………….
słownie: ……………………………
zgodnie z otrzymaną ofertą stanowiącą integralną część niniejszej
umowy.
- Ceny jednostkowe dostarczanych produktów spożywczych zawiera oferta.
- Zamawiający zastrzega sobie prawo wprowadzenia zmian ilościowych w granicach +/- 20% w stosunku do wielkości zapotrzebowań określonych w zapytaniu ofertowym w związku z czym wartość umowy może ulec zmianie w zależności od wielkości dostaw do Zamawiającego, uwzględniając jego bieżące potrzeby.
- Zamawiający ma prawo nie wykonać w okresie trwania umowy całej ilości zaplanowanych dostaw, a Wykonawcy nie przysługuje z tego tytułu prawo dochodzenia odszkodowania z tytułu utraconych korzyści.
- 7
1.Zamawiający zobowiązuje się zapłacić Wykonawcy za wykonaną dostawę przelewem w terminie 14 dni od daty dostarczenia faktury VAT na konto Wykonawcy.
- Faktury będą wystawiane zgodnie z poszczególnymi zamówieniami i doręczane bezpośrednio do siedziby Zamawiającego.
- 8
- Wykonawca zapłaci Zamawiającemu karę umowną za zawinione niewykonanie lub nienależyte wykonanie umowy w następujących przypadkach i w wysokości:
- 15% wartości umowy za nieuzasadnione odstąpienie od umowy lub gdy Zamawiający odstąpi od umowy z powodu okoliczności, za które odpowiada Wykonawca. Termin zapłaty kary umownej wynosi 14 dni od dnia następnego po odstąpieniu od umowy.
- 2% wartości dostawy z wadami za każdy rozpoczęty dzień zwłoki w dostarczeniu zamówionych wyrobów wolnych od wad w miejsce wadliwych wyrobów.
- 0,2% wartości dostawy niezrealizowanej w terminie za każdy rozpoczęty dzień zwłoki.
- Kary umowne oblicza się według wartości netto określonej w niniejszej umowie. Zamawiający zastrzega sobie prawo dochodzenia odszkodowania na zasadach ogólnych.
przewidzianych w Kodeksie Cywilnym, w przypadku jeśli szkoda wynikła z niewykonania lub nienależytego wykonania umowy, przewyższa wartość zastrzeżonej kary umownej bądź wynika z innych tytułów niż zastrzeżone.
3.Wykonawca nie będzie mógł zwolnić się od odpowiedzialności względem zamawiającego z powodu, że niewykonanie lub nienależyte wykonanie umowy przez niego było następstwem niewykonania lub nienależytego wykonania zobowiązań wobec Wykonawcy przez jego kooperantów.
- 9
- W przypadku uchybienia terminu dostaw przez Wykonawcę, Zamawiającemu przysługuje prawo jednostronnego odstąpienia od umowy i naliczenia kar umownych zgodnie z 8 ust. 1 pkt. 3.
- W sytuacji nieprzestrzegania warunków jakościowych towaru lub sanitarnych produkcji, transportu oraz wymaganych ważnych zezwoleń, Zamawiający ma prawo jednostronnego odstąpienia od umowy w trybie natychmiastowymi i naliczenia kar umownych zgodnie z 8 ust. 1 pkt. 1.
- 10
1.Zmiana niniejszej umowy wymaga formy pisemnej, pod rygorem nieważności .
- Każdej ze stron przysługuje prawo wypowiedzenia w formie pisemnej, dostarczonego osobiście lub listem poleconym drugiej stronie nie póżniej niż 30 dni przed datą rozwiązania umowy.
- Zamawiający może odstąpić od umowy ze skutkiem natychmiastowym, jeżeli Wykonawca rażąco naruszy postanowienia umowy.
- W razie wystąpienia istotnej zmiany okoliczności powodującej, że wykonanie umowy nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, Zamawiający może odstąpić od umowy w terminie 30 dni od powzięcia wiadomości o powyższych okolicznościach. W takim przypadku Wykonawca może żądać jedynie wynagrodzenia należnego mu z tytułu wykonania części umowy.
- Wykonawca może odstąpić od umowy ze skutkiem natychmiastowym bez zachowania okresu wypowiedzenia w przypadku nie dotrzymania terminu płatności.
- 11
Właściwym do rozpatrzenia i rozpoznania sporów wynikłych na tle niniejszej umowy jest właściwy sąd dla Zamawiającego
- 12
W sprawach nie uregulowanych niniejszą umową mają zastosowanie przepisy Kodeksu Cywilnego oraz Prawo Zamówień Publicznych.
- 13
Niniejszą umowę sporządzono w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach po jednej ze stron.
ZAMAWIAJĄCY WYKONAWCA